37% українців перебувають поза межами фінансової системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

37% українців перебувають поза межами фінансової системи

Особисті фінанси
3330
Данні Світового банку свідчать, що 37% українців перебувають поза межами фінансової системи, тобто не мають жодного банківського рахунку.
Як розповіли Finance.ua на форумі з фінансової інклюзії FinclusioninUA, в Україні частка людей, що активно користується інтернет банкінгом та мобільним банкінгом, у 7-8 разів менша, аніж у сусідній Польщі.
Тому підвищення рівня фінансової інклюзії є однією зі стратегічних цілей Нацбанку, а також одним з пріоритетних завдань реформування фінансового сектору в межах Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
«Фінансова інклюзія – це не лише збільшення користувачів фінансових сервісів. Фінансова інклюзія допомагає країні протидіяти кризовим явищам, а для багатьох українців особливо важливо бути готовим до швидких змін», – розповів Яків Смолій, Голова Національного банку України.
Як зазначив Смолій, захист користувачів важливий, адже він є передумовою для безпечного користування кредитами. А без фінансової грамотності людина не може сповна використовувати увесь потенціал для зростання добробуту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас