Українців чекають нові програми з утеплення будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців чекають нові програми з утеплення будинків

Нерухомість
2112
Фонд енергоефективності, який зараз функціонує в тестовому режимі, повноцінно запрацює в Україні вже з вересня 2019 року. Про це заявила керівниця програми IFC “Енергоефективність в Україні” Май Нгуєн.
Зокрема, Фонд займеться виділенням грантів на підвищення енергоефективності будинків. Нгуєн відзначила, що якщо так звані “теплі кредити”, програма за якими вже запущена в Україні, покривають лише вартість матеріалів, то гранти будуть фінансувати і самі роботи з утеплення.
“Програму “теплих кредитів” використовували як тестер для банків по роботі з ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. – Ред.). Грантова програма передбачає, що грант йде частково від уряду України, частково – від донорів. Якщо в проекті по теплих кредитах були тільки матеріали, то в цьому все – і роботи, і матеріали. Нова програма призначена, щоб енергоефективність впровадили більш комплексно. У цьому проекті спочатку робиться аудит до робіт, потім ще один аудит – в кінці роботи. Все підраховується і аудит є обов’язковим, чого в теплих кредитах не вимагалося”, – пояснила Нгуєн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас