Канада заборонить одноразовий пластик з 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада заборонить одноразовий пластик з 2021 року

Світ
202
Прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив про намір уряду країни з 2021 року заборонити одноразові пластикові вироби.
За словами Трюдо, на такі дії його уряд надихнув Європарламент.
Починаючи з 2021 року Канада відмовиться від використання одноразового пластику, повідомив прем’єр Джастін Трюдо в понеділок, 10 червня. Він назвав зменшення використання пляшок, пластикових трубочок і пакетів, які забруднюють океан, “глобальним викликом”.
“Мені дуже приємно оголосити, що з 2021 року Канада заборонить шкідливі одноразові пластикові вироби від узбережжя до узбережжя”, – цитує Трюдо агентство AFP.
За його словами, зараз в Канаді переробляється менше 10 відсотків відходів з пластику. Які вироби потраплять під заборону, – визначать на основі наукової експертизи, але в уряді країни очікують, що з 2021 років обмеження торкнуться пластикових пляшок, трубочок, пакетів, столових приборів тощо.
Прем’єр Канади зазначив, що його уряд бере приклад з Європейського парламенту, який в березні 2019 року забороняв одноразові пластикові вироби, які можна замінити альтернативними. “Багато інших країн це роблять, і Канада буде однією з них, – сказав Трюдо. – Це – великий крок, але ми знаємо, що можемо це зробити в 2021 році”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас