Країни G20 розробили принципи використання штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G20 розробили принципи використання штучного інтелекту

Технології&Авто
261
Розробники та користувачі технологій ШІ мусять поважати права людини і демократичні цінності, а самі системи мають бути надійними. Ці принципи закріпили міністри країн G20.
Про це повідомляє Deutsche Welle.
“Країни “великої двадцятки” вперше домовилися про засади поводження з штучним інтелектом (ШІ). Вони прописані в спільній заяві, опублікованій в суботу, 8 червня, за підсумками зустрічі міністрів економіки держав G20 в японському місті Цукуба”, – йдеться в повідомленні.
У документі вказано, що розробники і користувачі технологій ШІ “мусять поважати основні юридичні принципи, права людини і демократичні цінності”. Для підвищення довіри до технологій ШІ і повної реалізації їх потенціалу необхідно, щоб в центрі використання штучного інтелекту стояла людина, йдеться далі.
Інший принцип говорить, що системи ШІ мають бути “стійкі, захищені і надійні” протягом усього періоду їх використання і не повинні нести з собою “ніяких неприйнятних ризиків”.
22 травня принципи поводження з ШІ зафіксувала також Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), що об’єднує 36 економічно розвинених країн світу, спільно з ще 6 державами – Аргентиною, Бразилією, Коста-Рікою, Колумбією, Перу і Румунією. В ОЕСР вказали, зокрема, на необхідність прозоро вести розробки в сфері ШІ і постачати такі системи відповідним маркуванням.
Міністри фінансів і глави центральних банків країн Великої двадцятки провели в неділю другий день переговорів. У перший день переговорів у суботу учасники обговорили стан і перспективи розвитку глобальної економіки. Головує на цій зустрічі Японія.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас