Xiaomi розповіла про фронтальну камеру під екраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi розповіла про фронтальну камеру під екраном

Фондовий ринок
2161
Xiaomi зараз активно працює над фронтальною камерою смартфона, яка буде розташовуватися під дисплеєм, ефективно усуваючи «милиці» у вигляді вирізів і дірок в екрані.
Старший віце-президент Xiaomi Ван Сян більш докладно розповів про цю технологію, підкресливши, що саме виробник використовує прозорий дисплей, виготовлений зі спеціального скла з високим коефіцієнтом пропускання світла, повідомляє «Сегодня».
У звичайному режимі дисплей працює так само, як і будь-який інший, що дозволяє відображати зміст на екрані в повному обсязі. Після включення фронтальної 20-мегапіксельної камери область відображення над камерою стає прозорою, щоб світло могло проникати на матрицю фотосенсора. Прозорий дисплей працює як об’єктив камери, який, за словами Xiaomi, пропускає більше світла для отримання більш якісних зображень в порівнянні з камерами з точковим отвором.
На поточний момент для зменшення рамок навколо дисплея для забезпечення максимального покриття фронтальної панелі екраном, виробники використовують перископи, як це реалізовано у OnePlus 7, або отвори в екрані, на зразок Samsung Galaxy S10.
Але у цих методів є недоліки. У першому випадку механізм перископа має обмежений термін служби, а в другому – закриває деякі елементи графічного інтерфейсу.
Китайський виробник сподівається, що їх рішення буде більш вигідним для користувачів, оскільки не має перерахованих вище недоліків, при цьому залишаючи «безшовний» екран, звісно, за умови, що якість фотознімків не сильно постраждає.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас