Нацбанк розповів про ризики через паузу у відносинах з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк розповів про ризики через паузу у відносинах з МВФ

Казна та Політика
601
Відтермінування обговорення подальшої фінансової підтримки України з боку Міжнародного валютного фонду до формування нового українського уряду посилює вразливість економіки країни.
Про це йдеться в матеріалах Національного банку України.
“На сьогодні обговорення подальшої фінансової підтримки з боку МВФ і, як наслідок, пов’язаного фінансування, відкладено до формування нового уряду. Це посилює вразливість економіки України і може зумовити збільшення волатильності на фінансових ринках”, – зазначає регулятор.
За інформацією НБУ, протягом останніх тижнів волатильність на фінансових ринках уже посилилася внаслідок спекуляцій на тему зовнішнього державного боргу, відтермінування обговорення з МВФ і подальшого посилення загроз для фінансової стабільності через судові процеси. Також Нацбанк зазначає, що ослаблення фундаментального інфляційного тиску в Україні може стримувати розширення внутрішнього попиту.
“Можливий вплив на майбутню цінову динаміку з боку стійкого зростання споживчого попиту, посилення волатильності на фінансових ринках та інших факторів, а також необхідні для їх нівелювання заходи монетарної політики будуть враховані в оновленому макроекономічному прогнозі НБУ”, – йдеться в документі. Також повідомляється, що новий детальний макроекономічний прогноз буде опублікований в Інфляційному звіті НБУ 25 липня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас