У МВФ оцінили торговельний конфлікт США і Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ оцінили торговельний конфлікт США і Китаю

Світ
520
Тарифний конфлікт між США і Китаєм призведе до сповільнення зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) обох країн і як наслідок – до зниження темпів зростання світової економіки в цілому. Однак глобальної рецесії чекати не варто.
Про це в інтерв’ю агентству Reuters в середу, 5 червня, розповіла глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.
За словами Лагард, торговельна війна між США і Китаєм може наступного року коштуватиме світовій економіці 0,5 відсотка валового внутрішнього продукту, за обсягом більше, ніж весь ВВП ПАР.
“Це заподіяні самому собі рани, яких треба уникати”, – заявила економіст.
Незадовго до саміту G20 в Японії, запланованого на 8 і 9 червня, Лагард звернулася до міністрів фінансів і керівників центральних банків країн-членів організації із закликом розв’язати поточні торговельні суперечки. За словами глави МВФ, це завдання зараз для світової економіки є “пріоритетом”.
При цьому експерт попередила, що наслідки нової фінансової кризи на світовому ринку можуть виявитися серйознішими, ніж у 2008 році, позаяк більшість держав вже використовували доступні їм валютні інструменти регулювання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас