Єврокомісія представила "бюджет розвитку" ЄС на 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія представила "бюджет розвитку" ЄС на 2020 рік

Світ
144
Єврокомісія у середу представила пропозиції до бюджету ЄС на 2020 рік у сумі 168,3 млрд євро, який буде спрямований на підвищення конкурентоспроможності європейської економіки та соцстандартів.
Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Єврокомісії.
Цей бюджет є сьомою і останньою бюджетною пропозицією чинної Єврокомісії в рамках довгострокової фінансової перспективи ЄС на 2014-2020 роки.
“Проект бюджету ЄС на 2020 рік є останньою бюджетною пропозицією Комісії Юнкера. Він буде спрямований на продовження підтримки ключових пріоритетів ЄС – створення робочих місць, економічне зростання, розвиток молоді, протидію кліматичним змінам, зміцнення безпеки й солідарності, – і дозволить забезпечити перехід до наступного бюджетного циклу” – зазначив з цього приводу єврокомісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Оттінгер (Günther H. Oettinger).
Як йдеться у повідомленні, 21% загальної бюджетної пропозиції ЄС на 2020 рік буде спрямований на подолання кліматичних змін.
Понад 83 млрд євро будуть витрачені на цілі економічного зростання та на розвиток європейських регіонів, а також на підтримку молоді. Зокрема, 13,2 млрд євро пропонується спрямувати на розвиток європейських інновацій за програмою Horizon 2020, ще 2,8 млрд будуть використані для підтримки студентської молоді за програмою Erasmus+. На 75 відсотків зросте річний бюджет для розвитку європейської системи супутникової навігації Galileo – до 1,2 млрд євро.
117 млн євро буде використано для реалізації так званої Ініціативи з молодіжного працевлаштування (Youth Employment Initiative – YEI), спрямованої на підтримку європейської молоді у регіонах з високим рівнем безробіття.
Ще одна масштабна стаття витрат – підтримка Європейської програми з розвитку оборонної промисловості (EDIDP), на яку буде спрямовано 225 млн євро.
Понад 420 млн євро отримає Frontex – Європейське агентство з охорони кордонів та берегової охорони, в рамках якого розпочнеться робота із розгортання мобільного прикордонного корпусу потужністю у 10 тис. осіб. За погодженням між Європарламентом та Європейською радою, згаданий корпус має вийти на повну потужність до 2027 року.
156,2 млн євро спрямовуються на нову програму rescEU, яка має вдосконалити існуючий Механізм цивільного захисту ЄС та значно підвищити спроможності європейських країн у боротьбі із лісовими пожежами та іншими проявами стихійного лиха.
Ще 560 млн євро бюджету ЄС будуть спрямовані на підтримку біженців та переміщених осіб в Сирії, а також на гуманітарну допомогу населенню країн цього регіону.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас