Аналітики сумніваються в силі попиту на електромобілі Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики сумніваються в силі попиту на електромобілі Tesla

Фондовий ринок
4723
Американський виробник електромобілів Tesla Inc. витратив багато часу і грошей, підраховуючи, як виробити достатню кількість седанів Model 3, щоб задовольнити первісний споживчий попит. Однак тепер аналітики сумніваються в тому, наскільки високим є інтерес споживачів.
Про це пише газета The Wall Street Journal.
Загальний обсяг поставок Tesla скоротився в першому кварталі на 31% щодо попередніх трьох місяців і склав близько 63 тис. машин, повідомляла компанія в квітні. За даними видання, уповільнення зростання продажів ставить під загрозу досягнення цільових показників і викликає стурбованість з приводу того, наскільки багато залишилося охочих придбати дорогі седани компанії.
Голова Tesla Ілон Маск заявляв, що попит на Model 3 “шалено високий”, але доступність моделі поки що виступає стримуючим фактором для споживачів.
Середня ціна продажу Model 3 в минулому році становила $57 тис., згідно з оцінками аналітиків. Маск скорочував витрати компанії, щоб дозволити їй знизити вартість моделі і продавати її з довгоочікуваною стартовою ціною в $35 тис. Однак високі ціни як і раніше відштовхують потенційних покупців, особливо на тлі зниження податкових переваг.
Акції Tesla впали на 45% з початку року, в той час як інвестори і аналітики висловлюють припущення про те, що попит на електрокар вже досяг свого піку.
“Початковий ажіотаж багато в чому грунтувався на тому, що Tesla створює “iPhone автомобілів”, продаючи високоприбуткові електромобілі для масового ринку, – відзначає аналітик Brclays PLC Брайан Джонсон. – Однак, як ми бачимо, попит на Model 3 в США в основному стагнує”.
Крім скорочення поставок, компанія зафіксувала в першому кварталі один з найбільших збитків у своїй історії. Tesla пояснює слабкість показників труднощами з першими поставками Model 3 на закордонні ринки. Крім того, за даними компанії, тиск на попит чинить згортання заходів держпідтримки електромобілів, в результаті чого розмір субсидії знизився до $3750 з $7500.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас