Молдова відмовилася платити Росії за газ для Придністров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова відмовилася платити Росії за газ для Придністров'я

Енергетика
2327
Молдова, яка шукає незалежності від російського газу, не має наміру платити РФ за блакитне паливо, поставлене Придністровському регіону. Про це заявив президент Молдови Ігор Додон.
“Борг Придністровського регіону за газ – це дуже серйозна проблема. Ми за цей газ ніколи не заплатимо. Споживачі з правого берега Дністра справно платять за газ, а це – борг лівого берега. І це питання потрібно обговорювати”, – заявив Додон в інтерв’ю телеканалу NTV-Moldova.
Він повідомив, що обговорював це питання з віце-прем’єром РФ Дмитром Козаком, який здійснив візит до Молдови, а також побував у Придністров’ї. Як заявив Додон, “проблему поставок газу потрібно обговорювати в комплексі, і найсерйознішим чином”.
“Є ризики, що з нового року ми можемо залишитися без російського газу. Всі знають про те, що обговорюється питання про припинення транзиту російського газу через Україну. Ми спробуємо вирішити це питання через інші джерела, хоча і буде непросто. А Придністров’я більше не зможе безкоштовно отримувати російський газ. І ситуація в регіоні зміниться докорінно. Це змінює все для Придністров’я”, – сказав Додон.
Він нагадав також, що договір з російським “Газпромом” на постачання газу в Молдову закінчується 1 січня 2020 року, а “уряд не думає про те, як підписати новий договір”.
“Я знаю, що міністр економіки Кирило Кирило Габурич написав листа “Газпрому”. Але ніхто не веде ніяких переговорів. А питання є – і щодо тарифів, і щодо умов поставок, і т.д. … Проблема газу – це бомба, яка може дуже небезпечно для нас вибухнути”, – додав Додон.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас