Акції Facebook, Google і Amazon обвалилися через антимонопольну перевірку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Facebook, Google і Amazon обвалилися через антимонопольну перевірку

Фондовий ринок
1102
Акції найбільших американських компаній обвалилися після появи інформації про розслідування Міністерства юстиції США. Про це пише видання The Bell.
Найбільше впали акції Facebook – на 7,51%, їх вартість на час закриття торгів на біржі Nasdaq склала $164,15. Акції холдингу Alphabet, якій належить компанія Google, подешевшали на 6,12% – до $1038,74, що стало мінімумом з початку січня 2019 року. Третьою постраждала компанія стала Amazon, її акції впали на 4,64% – до $1692,69.
Також знизилися котирування інших великих учасників. Зокрема, акції Microsoft впали на 3,1% – до $119,84, а Apple на 1,01% – до $173,3.
Це відбулося на тлі повідомлень про те, що Міністерство юстиції США готується до антимонопольного розслідування стосовно корпорації Google. Також стало відомо, що влада США вирішила перевірити, чи не порушили антимонопольне законодавство Amazon, Apple і Facebook. Повноваження в ході розслідування будуть розділені між Федеральною торговою комісією США, яка візьме під нагляд Amazon і Facebook, і Міністерством юстиції, яке займеться Apple і Google.
Одночасно з цим про початок власного розслідування оголосили демократи в Палаті представників Конгресу США. Вони мають намір перевірити діяльність тих же компаній – Amazon, Apple, Facebook і Google, а також інших технологічних гігантів, щоб визначити, чи не стали ці компанії занадто великими і впливовими, загрожуючи тим самим чесній конкуренції та інтересам споживачів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас