Рада прийняла за основу проект закону про сільськогосподарську кооперацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла за основу проект закону про сільськогосподарську кооперацію

Казна та Політика
241
Парламент ухвалив проект закону 6527-Д про сільськогосподарську кооперацію за основу з техніко-юридичними правками. Відповідне рішення підтримали 233 народні депутати.
Перед початком розгляду законопроекту Парубій нагадав, що минулого четверга, 30 травня, парламентарі розпочали розгляд законопроекту 6527-Д, сьогодні ж мають завершити розгляд і ухвалити рішення щодо нього. На початку ранкового засідання в сесійній залі зареєструвались 340 народних депутатів.
Проект закону України 6527-Д “Про сільськогосподарську кооперацію” розроблено з метою системного та комплексного регулювання усіх правовідносин щодо утворення, діяльності та припинення сільськогосподарських кооперативів з урахуванням міжнародних стандартів та кращих світових практик.
Законопроектом пропонується нова редакція Закону України “Про сільськогосподарську кооперацію”, якою врегульовано усі ключові питання створення та діяльності сільськогосподарських кооперативів в Україні в єдиному законодавчому акті. Такий підхід дозволяє створити комплексну та зручну у користуванні законодавчу основу для сільськогосподарської кооперації, а також усунути наявні на сьогодні колізії між різними законодавчими актами з цього питання.
За даними Державної служби статистики України, станом на 1 травня 2017 року у державі зареєстровано 1023 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи та 992 сільськогосподарські виробничі кооперативи. Реальну ж господарську діяльність здійснюють лише 589, в яких залучені усього 25 тис. українців.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас