BlackBerry Messenger офіційно закрився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BlackBerry Messenger офіційно закрився

Фондовий ринок
623
31 травня 2019 року індонезійська компанія Emtek Group офіційно закрила сервіс обміну повідомленнями BlackBerry Messenger (BBM) і додаток для нього. Відзначимо, що ця компанія володіє правами на систему з 2016 року і намагалася реанімувати її, але безуспішно.
«Ми вклали наші серця, щоб зробити це [BBM] реальністю, і ми пишаємося тим, що ми створили на сьогоднішній день. Проте технологічна галузь дуже рухлива, тому, незважаючи на наші значні зусилля, старі користувачі перейшли на інші платформи, а нових користувачів виявилося складно залучити», – заявили розробники.
При цьому компанія відкрила для особистого користування свій корпоративний месенджер з вбудованим шифруванням BBM Enterprise (BBMe). Додаток доступний під Android, iOS, Windows і macOS.
Щоправда, безкоштовним він буде тільки протягом першого року, а потім вартість складе $2,5 за шестимісячну підписку. З огляду на те, що багато месенджерів сьогодні пропонують шифрування за замовчанням і безкоштовно, у BBM немає особливого сенсу. Швидше за все, формальну новинку оберуть тільки затяті шанувальники BBM і, власне, BlackBerry.
Свого часу, на початку 2000-х, компанія була «законодавцем мод» в плані смартфонів. Тоді BlackBerry вважалася топовим брендом для бізнесменів і політиків. Зокрема, смартфоном цього виробника користувався Барак Обама, будучи президентом США. А в 2013 році смартфони схвалили в Міноборони США для своїх співробітників. У 2016 році компанія заявила, що більше не буде виробляти смартфони і займеться тільки розробкою програмного забезпечення. «Залізо» ж передали компанії TCL
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас