Microsoft навчила нейромережу незвичайних професій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft навчила нейромережу незвичайних професій

Технології&Авто
578
Штучний інтелект все частіше знаходить застосування в самих різних галузях – від розваг в соціальних мережах до просунутого монтажу анімації на основі декількох статичних кадрів. Не оминули нейромережі стороною і творчі професії.
На виставці ARTificial компанія Microsoft розповіла про можливості сучасних ШІ-алгоритмів і продемонструвала досягнення в різних галузях мистецтва.
Одним з найбільш примітних елементів виставки став перформанс «НейроКандинській». Нейросеть Microsoft, що пройшла навчання на полотнах абстракціоніста Василя Кандинського та музичних творах, якими він надихався, намалювала картину за мотивами пісні «На зорі» групи «Альянс».
Організатори виставки продемонстрували й інші творчі досягнення ШІ, здатного створювати різноманітні твори мистецтва: картини, музику і тексти. Наприклад, на основі аналізу 50 різних треків електронний композитор написав музику і вірші для різдвяної пісні, а після навчання на текстах дитячих казок і творів Чехова спробував свої сили в як письменник.
Після завершення заходу відвідувачам запропонували ознайомитися з кількома текстами, картинами і музичними композиціями і відгадати, які з них створені людиною, а які – генеративною нейромережею Microsoft. У деяких випадках визначити автора без підказки так і не вдалося.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас