На європейських ринках ціна на газ впала на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На європейських ринках ціна на газ впала на 20%

Енергетика
1973
Минулого тижня на європейських ринках істотно впала ціна на газ. Про це йдеться в повідомленні Української енергетичної біржі.
“На голландському TTF ціни з поставкою в вихідні дні 1-2 червня встановилися на рівні 10 євро за мегават, що є найнижчим значенням з 2016 року. Загальне зниження спотових цін TTF з 29 травня склало близько 20%. Цю тенденцію підхопили всі ключові європейські хаби, як на спотовому, так і на ф’ючерсному ринку”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що в Західній Європі ціни в четвер, 30 травня, знизилися через зростання середньодобових температур і високу потужність вітру, в результаті чого зростання потужності вітроенергетики зменшило попит на газ для газових електростанцій.
Все це відбувається на тлі заповнених сховищ і стабільно високого надходження американського скрапленого газу.
“У 2019-му ми спостерігаємо аномальне зниження ціни газу. Наприклад, в жовтні минулого року котирування європейських хабів досягали 30 євро за мегават, зараз – утричі менше. Європа – це класичний приклад висококонкурентного ринку, де ціна швидко реагує на будь-які зміни попиту або пропозиції”, – коментує член Біржового комітету Інна Щербина.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас