Курс гривні впав на 1% за місяць — НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні впав на 1% за місяць — НБУ

Валюта
402
Протягом травня 2019 року курс національної валюти України відносно долара та євро впав на 1%. Причиною цього стало загострення торговельної війни між США та Китаєм, а також зростання політичної невизначеності в Україні.
Про це йдеться у макроекономічному огляді Національного банку України за травень 2019 року.
«На валютному ринку впродовж більшої частини травня гривня помірно зміцнювалася завдяки значній пропозиції іноземної валюти. Однак на тлі погіршення зовнішніх фінансових умов для країн, ринки яких розвиваються, а також посилення невизначеності в Україні, наприкінці місяця гривня перебувала під девальваційним тиском», — йдеться у звіті НБУ.
У Нацбанку зазначають, що несприятливі зовнішні фінансові умови пов’язані передусім із загостренням торговельних відносин між двома найбільшими економіками світу, яке найбільше впливає на економіки країн, що розвиваються.
«Ключовою подією травня 2019 року стала ескалація торговельного конфлікту між США та Китаєм. Це суттєво вплинуло на світові фінансові та товарні ринки, хоча кон‘юнктуру останніх значною мірою визначали фактори пропозиції», — додають у Нацбанку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас