Міжбанк: понеділок не буде легким початком місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: понеділок не буде легким початком місяця

Валюта
1352
Цей понеділок не буде легким початком місяця. Зазвичай в перший робочий день клієнти підбивабть підсумки минулого звітного періоду, остаточно прораховують балансові показники, визначаються з планами на новий місяць, що в цілому знижує активність компаній на міжбанку. “Мінфін” і на сьогодні прогнозує за рахунок цього ефекту падіння обсягів операцій – до 350-380 млн доларів при укладенні до 600 угод.
А ось з курсовою динамікою все набагато складніше. Річ у тім, що валютний ринок минулого тижня сильно лихоманило і кінця цій курсовій турбулентності найближчим часом не очікується. Клієнти поки не розуміють перспектив розвитку української економіки і стратегії держави в цій сфері в період наближення парламентських виборів, “подзавислого” уряду і досить непростій ситуації як в державних фінансах, так і в частині переговорів з міжнародними кредиторами щодо нових траншів на тлі пікових виплат цього року.
Все ця нервозність змушує бізнес максимально економити валюту і експортери не особливо готові її витрачати більше обов’язкових 30%. Якщо до цього ще додати наближення купівель “дочками” іноземних компаній валюти під виведення дивідендів і загальний девальваційний настрій останній днів на міжбанку та готівковому ринку – то можна отримати досить вибухонебезпечну суміш чинників, які здатні серйозно погойдати курс найближчими днями.
Союзниками для гривні зараз залишаються досить низькі обсяги ліквідності (на ранок понеділка коррахунки банків перебувають на позначці в 48,8 млрд гривень) і завтрашній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП.
Ми очікуємо на 3 червня досить низькі обсяги статистики торгів за рахунок ефекту початку місяця з періодичними спекулятивними атаками на гривню і коридор по долару в межах 26,75 – 27,00 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,83 / 26,86
євро – 29,93 / 29,97
російський рубль – 0,4103 / 0,4107
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас