Саудівська Аравія заявила про загрозу для світових поставок нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія заявила про загрозу для світових поставок нафти

Енергетика
1957
Терористичні атаки в регіоні Перської затоки можуть поставити під загрозу світові поставки нафти. Про це заявив король Саудівської Аравії Салман, повідомляє AFP.
“Ми підтверджуємо, що терористичні дії спрямовані не тільки проти королівства і регіону Перської затоки, а й проти безпеки судноплавства і світових поставок нафти”, – сказав саудівський монарх на зустрічі Організації ісламського співробітництва в Мецці.
Король Салман закликав лідерів країн Перської затоки і арабських країн протистояти “злочинним діям” Ірану після того, як у результаті диверсійних атак в Оманському морі були пошкоджені чотири судна, два з яких були саудівськими нафтовими танкерами. Крім цього, ключовий саудівський нафтопровід було перекрито в результаті ударів, завданих безпілотниками бойовиків з Ємену.
Нагадаємо. раніше держсекретар США Майкл Помпео заявляв, що Іран напав на нафтові танкери, щоб підняти вартість нафти на світовому ринку.
Як відомо, 22 квітня президент США Дональд Трамп вирішив не продовжувати виключення з нафтових санкцій проти Ірану, дію яких було відновлено в листопаді 2018 року. Тоді Вашингтон ввів заборону на імпорт іранської нафти, але дозволив найбільшим імпортерам продовжити закупівлі протягом шести місяців.
Санкції стосовно Ірану, що включають заборону на закупівлю нафти, були відновлені Вашингтоном в листопаді 2018 року – незабаром після того, як Трамп прийняв рішення про односторонній вихід зі Спільного всеосяжного плану дій. Однак адміністрація США на півроку вивела з-під дії цих обмежень вісім країн і територій: Китай, Грецію, Індію, Італію, Японію, Південну Корею, Тайвань і Туреччину.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас