США будуть перевіряти в соцмережах претендентів на візу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США будуть перевіряти в соцмережах претендентів на візу

Світ
1625
Майже всі претенденти на американську візу повинні будуть надати інформацію про свої акаунти в соціальних мережах, адреси електронної пошти та телефонні номери за останні 5 років.
Про це повідомляє AP з посиланням на постанову Держдепу США.
Зазначається, що нові вимоги були запропоновані ще в березні 2018 року, але Держдепартамент затвердив нові форми заявки на отримання візи тільки зараз.
“Національна безпека є нашим головним пріоритетом при розгляді візових заяв, і кожен майбутній мандрівник і іммігрант в США проходить серйозну перевірку безпеки.
Ми повсякчас працюємо над тим, щоб знайти механізми для вдосконалення нашого процесу перевірки, щоб захистити громадян США, одночасно підтримуючи законні поїздки в Сполучені Штати”, – пояснили таку зміну правил в Держдепі.
“Раніше дані про акаунти в соцмережах, електронну пошту і телефонні номери вимагали тільки від тих осіб, які проходили додаткову перевірку, наприклад, через те, що раніше відвідували території, контрольовані терористичними угрупованнями”, – пише АР.
Підкреслюється, що нові правила поширюються на всіх претендентів, які подають заявки на туристичні, студентські, робочі, або імміграційні візи. Виняток – тільки для дипломатів і членів офіційних делегацій.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас