Jaguar припиняє виробництво флагманського седана XJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar припиняє виробництво флагманського седана XJ

Технології&Авто
421
Компанія Jaguar припинить виробництво флагманського седана XJ – останній автомобіль зійде з конвеєра підприємства в британському Соліхаллі 5 червня.
Про це з посиланням на власне джерело повідомляє Autocar.
Jaguar XJ нинішнього покоління (X351) випускається з 2010 року, а останнє оновлення модель зазнала в 2015 році. Седан доступний як зі стандартною, так і з подовженою колісною базою, а в його лінійку двигунів входять трилітрові бензинові і дизельні мотори V6.
За дев’ять років британці продали більш ніж 120 тис. седанів XJ. При цьому останнім часом продажі моделі різко впали.
Наприклад, в Європі Jaguar XJ розійшовся тиражем всього в 1099 автомобілів, а в США компанія реалізувала 1 579 машин.
Останні кілька років компанія Jaguar веде розробку флагманського седана наступного покоління, який повинен отримати повністю електричну силову установку. За неофіційними даними, новинка отримає чотири електромотори потужністю по 200 к. с. кожен і комплект акумуляторів на 100 кіловат-годин.
За своїми динамічними характеристиками і запасом ходу наступник XJ зможе скласти конкуренцію, наприклад, Tesla Model S і Porsche Taycan.
Наразі Jaguar вже продає свою першу повністю електричну модель – I-Pace. Кросовер комплектується двома електричними агрегатами, які в сумі видають 400 к. с. і 696 Н·м крутного моменту. Автомобіль може прискорюватися до 100 км/год за 4,8 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 200 км на годину. Мотори живляться від комплекту літій-іонних батарей на 90 кВт·год, що забезпечують запас ходу в 470 км (по циклу WLTP).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас