В УЗ розповіли про рівень зношеності електропоїздів і дизель-поїздів, які обслуговують пасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В УЗ розповіли про рівень зношеності електропоїздів і дизель-поїздів, які обслуговують пасажирів

Фондовий ринок
1071
В УЗ описали стан локомотивів, які використовуються в приміському залізничному транспорті. Зокрема, зношеність електропоїздів становить 87,46% (91,63% – змінного струму і 83,73% – постійного струму); дизель-поїздів – 97,21%, рейкових автобусів – 26,5%.
Про це свідчать дані УЗ.
В “Укрзалізниці” вважають, що причиною пожеж в приміському залізничному транспорті є недостатнє фінансування і занижені протягом 30 років тарифи на залізничні перевезення, а також відсутність законодавчо закріпленої підтримки з боку держави та місцевої влади.
“Пожежі в приміському залізничному рухомому складі викликають технічні несправності внаслідок тривалої експлуатації електро- і дизель-поїздів і відсутність коштів на заміну застарілого парку”, – зазначив директор з розвитку бізнесу АТ “Укрзалізниця” Андрій Рязанцев.
На початок 2019 року потребували капітальних ремонтів в умовах заводів 73 дизель-поїзди і 157 електропоїздів. Орієнтовна необхідна сума на виконання зазначених робіт становить для дизель-поїздів 2190 млн гривень без ПДВ, для електропоїздів – 4603 млн гривень без ПДВ.
За його словами, мінімально необхідна потреба в оновленні парку електро- і дизель-поїздів для забезпечення приміських пасажирських перевезень становить п’ять дизель-поїздів і п’ять електропоїздів щорічно.
“Укрзалізниця” не має достатньої кількості фінансових ресурсів для здійснення необхідних ремонтних робіт або закупівлі нових приміських поїздів. Збитки від пасажирських перевезень за 2018 рік склали понад 12 млрд гривень, в тому числі 6 млрд гривень – по приміських перевезеннях”, – повідомив Рязанцев.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас