NASA запропонувало побудувати бізнес в космосі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA запропонувало побудувати бізнес в космосі

Світ
456
Агентство NASA запропонувало приватним американським компаніям підготувати проекти з комерційного освоєння навколоземної орбіти.
Сам проект в NASA запустили ще влітку минулого року. Днями ж на сайті агентства вийшов звіт з короткими резюме 12 компаній, що спеціалізуються на оцінці ринкових перспектив і аерокосмічної галузі.
Так, компанія Axiom Space пропонує запускати космічні модулі, які спочатку будуть пристиковуватися до МКС, а після закінчення терміну її служби розпадуться на окремі автономні станції.
Blue Origin і NanoRacks планують будувати власні космічні станції з оболонок і інших компонентів своїх ракет, запущених на орбіту.
У Lockheed Martin, KBRwyle і Northrop Grumman в планах поступово відправляти в космос матеріали і обладнання, щоб уже на орбіті збирати з них платформу.
А консалтингові фірми Deloitte і McKinsey & Company звернули увагу на те, що прибуток можна отримувати як з наукових досліджень, так і з космічного туризму.
Blue Origin Джеффа Безоса для реалізації задуманого навіть залучила партнерів.
Проект компанії Maxar передбачає складання супутників прямо на орбіті Землі. Фахівці зі Space Adventures пропонують перекваліфікувати наявну МКС в комерційний об’єкт, де б проводилися дослідження на замовлення приватних і державних клієнтів, а також могли б гостювати астронавти-приватники. Нарешті, Sierra Nevada Corporation хоче надавати транспортні послуги, а також створити на низькій навколоземній орбіті ще одну станцію, яка б служила перевалочним пунктом на шляху Земля-Місяць. Одні допоможуть побудувати автономний житловий модуль зі своєю системою життєзабезпечення. Інші ж будуть досліджувати ринок і визначати ті чи інші технічні вимоги до майбутньої космічної станції.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас