У Німеччині на маршрути виходять самохідні автобуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині на маршрути виходять самохідні автобуси

Світ
450
У німецькому місті Монгайм-на-Рейні восени цього року мають вийти на маршрут самокеровані електричні автобуси.
Адміністрація населеного пункту планує з осені 2019 року запустити в експлуатацію маршрут громадського транспорту з самокерованими автобусами.
“Автобуси мають курсувати між старим містом та головним вокзалом. Протяжність лінії становитиме близько двох кілометрів, і вона, за задумом адміністрації міста, має стати допоміжним ланцюгом у роботі “класичних” автобусних маршрутів”, – повідомив бургомістр Даніель Ціммерманн.
Самохідні автобуси будуть невеликими. Вони розраховані на 11 пасажирів. Завдяки невеликому розміру, їм буде легше пересуватися вузькими вулицями старої частини Монгайма.
Чотириметрові автобуси з електричним приводом будуть повністю автоматизовані. Але у салоні перебуватиме оператор транспорту. Він не матиме можливості керувати машиною, через відсутність керма, але зможе активувати захисний механізм у випадку надзвичайної ситуації.
Вартість проекту склала понад 2 млн євро. 90% профінансує федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія. Навесні та влітку цього року у місті має відбутися тестування нового транспорту.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас