Власники біометричних паспортів зможуть самостійно проходити контроль в аеропортах Варшави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники біометричних паспортів зможуть самостійно проходити контроль в аеропортах Варшави

Особисті фінанси
6864
З червня пасажири, які подорожують через варшавські аеропорти ім. Шопена і Модлін, зможуть скористатися системою “біометричних рамок” – пристроями для сканування біометричних паспортів.
З їх допомогою пасажири зможуть проходити прикордонний контроль без участі співробітників прикордонної служби.
Загалом планується встановити 25 пристроїв ABC (Automated Border Control). 20 рамок припаде на аеропорт ім. Шопена, 5 – на Модлін.
Процес сканування і перевірки даних буде займати близько 12 секунд.
“Просто відкрийте документ, помістіть його з фотографією в сторону зчитувача і потім, утримуючи його, проведіть сканування. Тоді, якщо весь процес пройде позитивно, двері відкриються”, – пояснив представник прес-служби аеропорту ім. Шопена Петр Рудзкі.
Завдяки перевірці біометричних даних система ABC виключить можливість використання підробленого, зміненого або чужого документа.
Роль співробітника в автоматизованих прикордонних перевірок полягатиме в тому, щоб контролювати правильне функціонування пристроїв ABC.
Автоматизована система прикордонного контролю вже використовується в аеропортах інших європейських країн, включаючи Німеччину, Великобританію, Нідерланди, Іспанію та Францію. У Польщі це буде нове рішення, яке дозволить більше автоматизувати процес реєстрації в аеропортах, зберігаючи при цьому високі стандарти безпеки і комфорту для мандрівників.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас