GE планує скоротити понад тисячу робочих місць у Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GE планує скоротити понад тисячу робочих місць у Франції

Фондовий ринок
588
Американський концерн General Electric Co. (GE) планує скоротити понад тисячу робочих місць в підрозділі з виробництва енергетичного обладнання у Франції.
Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву компанії.
GE представила профспілкам план “відновлення стійкої конкурентоспроможності” за рахунок ліквідації 1044 робочих місць, йдеться в повідомленні. Скорочення відбуватиметься головним чином на її майданчику в Бельфорі, на сході Франції, і зачепить як виробничих робітників, так і допоміжний персонал.
Експерти попереджають, що, якщо GE реалізує свої наміри, у неї можуть початися розбіжності з французькою владою, яка неодноразово закликала компанію не робити цього.
Уряд Франції в лютому оштрафував GE за невиконання умов щодо створення нових робочих місць в рамках укладеної в 2015 році угоди з Alstom. GE створила всього 25 нових робочих місць у Франції за останні три роки замість обіцяних 1 тис.
В кінці 2017 року GE оголосила про плани звільнити 12 тис. співробітників GE Power в рамках прийнятих компанією заходів зі скорочення витрат, а новий глава компанії Ларрі Калп називав зміцнення підрозділу GE Power одним зі своїх головних пріоритетів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас