Скільки заробляють співробітники відомих IT-компаній (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляють співробітники відомих IT-компаній (інфографіка)

Світ
3874
Видання Wired зібрало фінансові звіти найбільших IT-компаній з інформацією про середню зарплату в кожній з них.
Виявляється, що далеко не у всіх корпораціях співробітники заробляють мільйони і купаються в розкоші. Навіть Apple, найбагатша IT-фірма в світі – далеко не в лідерах цього рейтингу.
З минулого року американські компанії зобов’язані повідомляти про середню заробітну плату своїх співробітників і порівнювати її з зарплатою генерального директора. На думку конгресу США, це має запобігати надмірним винагородам керівників.
Найбагатшими торік виявилися співробітники Alphabet, до складу якої входить Google. Середня зарплата за рік в цій корпорації становить $246 884 – на 25% більше в порівнянні з 2017 роком. Представники Alphabet розповіли, що значне збільшення зумовлене змінами в розподілі акцій. У 2017-му співробітники фактично отримали тільки половину винагород, тоді як в минулому році компанія відновила повноцінні виплати.
На другому місці розмістився Facebook, де середня зарплата співробітників в 2018-му склала $228 651, що приблизно на 5% менше, ніж роком раніше. На думку аналітиків, це ніяк не вплинуло на бажання людей працювати в корпорації. Більше того, за словами консультанта з Кремнієвої долини Валері Фредеріксон, багато людей змінюють більш прибуткову роботу і високі посади, щоб влаштуватися в Facebook.
Далі за списком розташувалися Twitter ($172 703), NVIDIA ($155 035) і Intel ($106 900). Валері Фредеріксон зазначає, що ці компанії перебувають в дуже конкурентному середовищі. Їхні керівники це розуміють і готові платити високі зарплати, щоб отримати хороших фахівців.
Цікаво, що у Amazon, IBM, Tesla і навіть Apple середній дохід співробітників сильно нижчий, ніж у вищевказаних вище компаній. Це зумовлено специфікою їхньої діяльності.
Так, в Amazon ($28 036) більшість персоналу займається не високооплачуваним програмуванням, а роботою на складах, прийомом замовлень і обслуговуванням клієнтів.
У Tesla ($56 163) третина співробітників стоїть на складальних лініях, а у Apple ($55 426) дуже багато працівників роздрібних магазинів.
При цьому у IBM, велика частина персоналу якої – програмісти, відносно низька середня зарплата ($55 088: значна частка штату перебуває в Індії, а не в США.
Скільки заробляють співробітники відомих IT-компаній (інфографіка)
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас