Через електрокари втратять роботу 90 тис. європейців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через електрокари втратять роботу 90 тис. європейців

Світ
1136
У Європі до 2030 року 90 тис. людей можуть втратити роботу через зростання виробництва електромобілів.
Про це повідомляє autogeek.
За даними Штутгартського інституту промислового інжинірингу, звільнення загрожує насамперед співробітникам концерну Volkswagen.
Частину робітників звільнять через спрощення виробництва. Наприклад, електромотор складається з набагато меншої кількості деталей, ніж дизельний. У Volkswagen в цей процес залучені 29 тис. осіб. і 11 тис. із них, згідно з підрахунками, чекає скорочення.
Ще кілька років тому компанія підписала «Пакт майбутнього», який передбачає зниження числа співробітників (людей поступово відправляють на пенсію) і впровадження електричних технологій.
Документ передбачає звільнення 23 тис. співробітників в Німеччині до кінця 2020 року. Замість них на роботу візьмуть 9 тис. осіб на нові вакансії. Таким чином, 14 тис. працівників будуть скорочені.
В першу чергу це торкнеться заводу концерну в Зальцгіттері, на якому будуть виробляти акумулятори для електромобілів. Спершу підприємство працюватиме в тестовому режимі, проте через якийсь час його запустять повноцінно. На переобладнання потужностей підприємства витратять 1 млн євро.
Цілком можливо, що так само вчинять і інші європейські автовиробники. Зокрема, в Bosch виробництвом комплектуючих для дизелів зайняті 50 тис. працівників. Однак частину з них також звільнять в найближче десятиліття.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас