Міжбанк: чекаючи на корективи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чекаючи на корективи

Валюта
1404
У вівторок в розклад співвідношення попиту і пропозиції на валютному ринку будуть внесені суттєві корективи. Причому спрацюють знову як внутрішні чинники, так і зовнішні причини.
Ось основні з них:
1) Продовження періоду великих виплат відшкодувань ПДВ експортерам. Частина великих вливань вже выдбулася в попередні кілька днів (за нашими розрахунками, близько 3,8 млрд гривень бізнес отримав минулої п’ятниці і в понеділок), але ще не менше ныж 2-3 млрд повинно зайти в найближчий час. Щойно клієнти отримують гривню від держави, вони вже не дуже горять бажанням продавати валюту понад обов’язкові 30%, що скорочує пропозицію на тлі стабільно зростаючого попиту. Перекоси загрожують тиском на гривню на міжбанку;
 2) Після вихідного понеділка в США (День Пам’яті) – 28 травня ринок по долару вже входить в звичайний режим роботи. З одного боку – на торги вийдуть ті покупці долара, які вчора перенесли свої заявки по ньому через небажання працювати на ТОМі. Це збільшить попит на валюту. З іншого боку – Україна вчора працювала, і сьогодні нашим експортерам зарахується валютна виручка відразу за два дні. Це знову істотно змінить розклад сил на міжбанку і буде впливати на обсяги пропозиції сьогодні і завтра (коли компанії продаватимуть обов’язкові 30% виручки, зарахованої сьогодні;
3) Сьогоднішній аукціон Мінфіну з продажу ОВДП. Виставляються папери як в гривні, так і у валюті. Гривневі – як на досить короткий (до 4 місяців) термін, так і довгограючі. А валютні – доларові з можливістю дострокового погашення. Це при сприятливому ринку дозволить отримання на міжбанку досить великої додаткової пропозиції валюти від іноземців, які бажають купить гривневі ОВДП. У НБУ 28 і 29 травня з’явиться можливість поповнити валюти в резерви.
Ми очікуємо у вівторок зростання обсягу операцій на міжбанку – в межах до 420-460 млн доларів при укладенні до 550-670 угод і коридор по курсу 26,25 – 26,40 гривні.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,33 / 26,36
євро – 29,47 / 29,50
російський рубль – 0,4082 / 0,4091
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас