Макрон впевнений, що відновить Нотр-Дам за п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макрон впевнений, що відновить Нотр-Дам за п'ять років

Світ
149
Президент Франції Емманюель Макрон, як і раніше, вважає технічно можливим відновити потерпілий при пожежі собор Паризької Богоматері за п’ять років.
Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
«Цей термін в п’ять років – потенційно можливий. І це без шкоди якості матеріалів і процесу будівельних робіт», – сказав французький лідер.
«Багато людей переймаються тим, як будуть здійснені ці роботи в такі стислі терміни», – визнав він.
Макрон запевнив, що шпиль собору буде повністю відновлений. При цьому, за його словами, архітектори повинні будуть проявити винахідливість при відновленні собору і надихнутися «тим, що зробив Виолле-ле-Дюк», який в 19-му столітті спорудив цей шпиль.
Сильна пожежа сталася в Соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору в зв’язку з реставрацією. Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.
Раніше президент Франції заявив, що Нотр-Дам необхідно відновити за п’ять років. Такі терміни викликали подив у багатьох французьких архітекторів, впевнених, що в реальності подібні роботи займуть набагато більше часу.
Собор Паризької Богоматері розташований в самому центрі Парижа і є символом французької столиці, а також одним з найвідоміших пам’ятників в Європі. Він зводився з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі в період з 1163 по 1345 рік.
До цього реставрація готичного собору проводилася в 19-му столітті: було відремонтовано скульптурну частину, пошкоджену в роки Великої французької революції, зведено новий шпиль.
Щорічно собор відвідують 14 млн осіб. Крім того, Собор Паризької Богоматері фігурує в ряді художніх творів – насамперед, в однойменному романі Віктора Гюго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас