У Казахстані заборонили створювати нові держкомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані заборонили створювати нові держкомпанії

Світ
334
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив мораторій на створення нових державних компаній в економіці. За його словами, зниження частки держави на ринку дасть поштовх для приватних інвестицій і розширення малого і середнього бізнесу.
Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
До 2025 року чиновники повинні будуть довести частку малого і середнього бізнесу (МСБ) в економіці до 35-40% (в 2018-му частка становила 27,9%).
«Ми повинні чітко визначитися з межами держави в економіці. У складні часи держава завжди брала на себе тягар підтримки економічного зростання. Не можна забувати, що системна конкурентоспроможність економіки формується за рахунок приватного бізнесу. Саме тому було поставлено завдання довести частку держави в економіці до стандартів країн ОЕСР (Організація європейського співробітництва та розвитку – ред.)», – зазначив голова Казахстану.
Провести ревізію всіх дозволених видів діяльності для держкомпаній і внести пропозиції щодо їх скорочення уряд повинен буде до 1 вересня. За його словами, в першу чергу, великий потенціал для розвитку бізнесу відкриває практика сімейного підприємництва.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас