Bosch оштрафували на € 88 млн за «економічні вигоди» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch оштрафували на € 88 млн за «економічні вигоди»

Фондовий ринок
490
Німецька влада зобов’язала виробника побутової техніки і автокомплектуючих Bosch заплатити €90 млн штрафу. €2 млн – за порушення законодавства, а €88 млн – «як покарання за економічні вигоди».
Але компанія сперечатися не стала і вирішила виплатити федеральній землі Баден-Вюртемберг всю суму протягом півтора місяця, повідомляє Reuters з посиланням на прокуратуру Штутгарта. Після цього прокуратура справу припинила.
Компанію покарали за постачання з 2008 року різним автоконцернам 17 млн ​​датчиків управління і дозування шкідливих викидів в навколишнє середовище, в програмному забезпеченні яких містилися «частково недозволені стратегії». В результаті, Bosch оштрафували «за халатне порушення обов’язків з нагляду».
У свою чергу автоконцерни встановили ці датчики на автомобілі, отримавши у влади відповідні дозволи, і вивели свою продукцію на ринок. Але в результаті перевірок з’ясувалося, що двигуни цих автомобілів викидають в атмосферу набагато більше окису азоту, ніж заявляли самі автовиробники.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас