NASA відкрила онлайн-реєстрацію на місію Mars 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA відкрила онлайн-реєстрацію на місію Mars 2020

Технології&Авто
1007
Американське аерокосмічне агентство пропонує всім бажаючим відправитися на Марс в рамках майбутньої місії «Марс-2020», причому абсолютно безкоштовно. Само собою, мова йде не про буквальний переліт (для цього доведеться почекати, поки SpaceX створить свій Starship, і викласти кругленьку суму за квиток), а духовну участь у місії, що передбачає відправку на Червону планету своїх персональних даних.
Так, NASA знову збирає імена користувачів, які відправляться на Червону планету на борту наступного марсохода. Вони будуть записані в спеціальний кремнієвий мікрочіп. Для того щоб взяти участь у кампанії Send Your Name, необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті місії. Заявки будуть прийматися до 30 вересня.
Зазначимо, що це вже не перша подібна ініціатива NASA. Минулого разу агентство відправило на Червону планету два 8-міліметрові кремнієві чіпи в складі посадкової платформи InSight. На них було записано близько 2,4 мільйона імен людей, що залишили свої заявки на сайті NASA в 2015 та 2017 роках. Також можна згадати, що така ж частинка нас вирушила до Сонця на борту сонячного зонда Parker Solar Probe. На чіпі, прикріпленому до зонду, вирушило 1,2 млн імен людей, що відправили свої заявки в електронному вигляді, а також фотографії Юджина Паркера (на його честь названо апарат) і копія його наукової статті за 1958 рік, присвячена сонячному вітру.
Зрозуміло, що свого імені на ровері ви ніде не побачите, оскільки воно буде нанесено на чіп разом з мільйонами імен інших користувачів, але зате зможете отримати пам’ятний посадковий талон на рейс «Марс-2020», який послужить відмінним нагадуванням про внесок у місію.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас