Нейромережа навчилася оживляти фотографії (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейромережа навчилася оживляти фотографії (відео)

Технології&Авто
960
Розробники анонсували незвичайну технологію створення анімованих зображень за допомогою ШІ-алгоритму. Фішкою нового методу стали низькі вимоги до кількості навчального матеріалу: щоб зробити зображення обличчя таким, що «говорить», нейромережі досить єдиного кадру.
Представлений розробниками алгоритм заснований на технології машинного навчання, що використовує статичні зображення для створення анімації. Ключовою відмінністю ШІ від аналогів стала можливість «передбачати» зміну майбутнього кадру на основі певних ключових точок картинки. Для «оживлення» фотографії нейромережі вистачає одного кадру, при збільшенні ж кількості семплів точність міміки значно зростає.

Після первинного навчання на готових відеороликах комп’ютер прогнозує, як зміниться та чи інша частина оброблюваного обличчя при русі і визначає параметри відтворення з урахуванням вивчених раніше даних. Такий підхід здатний згенерувати реалістичні моделі «голів, що говорять», а в перспективі може знайти застосування в різних галузях, включаючи ігрову і кіноіндустрію.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас