Заміський будинок чи квартира: де вигідніше жити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заміський будинок чи квартира: де вигідніше жити

Нерухомість
6598
Якщо ви обираєте між квартирою і заміським будинком, в першу чергу, враховуйте свої потреби. Кожен варіант має і переваги, і недоліки. В середньому сегменті оренда квартири становить від 7 до 15 тисяч гривень в залежності від району. За ті ж гроші можна зняти будиночок в передмісті в 30-кілометровій зоні.
“Будинок можна зняти приблизно за ту саму ціну в передмісті, але тільки площа буде 100 кв. м. А в місті – 30 кв. м. Для однієї людини можна знімати квартиру – 30 метрів буде цілком достатньо. Нормально, затишно, все поруч, біля роботи. Але якщо у вас сім’я, вам 30 метрів не вистачить”, – говорить ріелтор Іван Суховєєв.
Втім, якщо знімати будинок за містом, потрібно пам’ятати: дорога на роботу виявиться довшою і дорожчою. А лікарні і школи в передмістях розташовані на значних дистанціях, тому слід подумати і про те, як возити дитину на навчання.
Крім того, будинок вимагає більшого догляду.
“Він вимагає постійного догляду. Постійного максимального залучення власника. Це і прибирання, і підтримка стану самого будинку. Якщо за ним не стежити, він приходить в занепад. Те саме і з багатоквартирним будинком – але там є обслуговуюча організація, ЖЕК або ОСББ, яка цим займається”, – говорить Суховєєв.
Також ріелтор зазначає, що якщо гроші не тільки на оренду, але і на купівлю житла, закони ринку залишаться тими самими. За однакову суму можна дозволити собі квартиру в місті або будинок за межею поліса.
Нагадаємо, орендодавці в Україні б’ють на сполох і бояться, що їм заборонять здавати квартири подобово.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас