Intel обійшла Samsung на ринку напівпровідників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel обійшла Samsung на ринку напівпровідників

Фондовий ринок
318
У першому кварталі 2019 року компанія продовжує лідирувати і, як упевнені аналітики IC Insights, Intel залишиться «чемпіоном» за підсумками року.
Як випливає зі звіту IC Insights, в першому кварталі Intel за виручкою перевершила Samsung на 23%. Рік тому все було з точністю до навпаки. Тоді виручка Samsung виявилася вищою від квартальної виручки Intel на ті ж 23%.
Крім Samsung і Intel в список 15 найбільших компаній увійшли 5 компаній з США, 3 з Європи, одна з Південної Кореї, 2 з Японії і по одній з Китаю і з Тайваню.
Сукупно квартальна виручка 15 лідерів за рік зменшилася на 16%, що більше, якщо порівнювати із загальним скороченням світового ринку напівпровідників в першому кварталі 2019 року (ринок скоротився на 13%). Якщо згадати, що проблеми намітилися у виробників пам’яті, то в цьому немає нічого дивного.
Компанії Samsung, SK Hynix і Micron кожна за рік зменшила квартальну виручку мінімум на 26%. Рік тому вони ж демонстрували зростання квартальної виручки не менше ніж на 40%.
13 з 15 компаній в оновленому списку лідерів виручили за квартал понад $2 млрд. Рік тому таких було на одну більше. Дві компанії, що не досягли зазначеної межі виручки, встановили новий мінімум за цим показником – $1,7 млрд. І обидві ці компанії новачки в списку 15 лідерів – це китайська HiSilicon і японська Sony. За рік квартальна виручка HiSilicon зросла на 41%. Sony, завдяки попиту на датчики зображень для смартфонів, за рік збільшила квартальну виручку на 14%. Кожна з цих компаній доклала руку до того, щоб виштовхнути зі списку п’ятнадцяти лідерів MediaTek.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас