Безпілотна вантажівка виїхала на дороги Швеції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотна вантажівка виїхала на дороги Швеції

Технології&Авто
499
Джерела повідомляють про те, що шведська Einride приступила до тестових випробувань власної повністю електричної вантажівки на дорогах загального користування.
Випробування автомобіля Einride T-Pod триватимуть протягом року.
В рамках цього проекту 26-тонна вантажівка буде щодня використовуватися для доставки різних вантажів. Цей транспортний засіб функціонує повністю автономно, використовуючи для цього 5G. В конструкції авто не передбачена кабіна, в якій міг би перебувати водій, що страхує вантажівку під час тестових заїздів.
Щодня вантажівка T-Pod курсуватиме між складом і терміналом, відстань між якими приблизно 300 м. Представники компанії говорять про те, що поточне випробування, яке завершиться в другій половині 2020 року, є першим випадком, коли на дорозі загального користування працює автономна вантажівка без водія. Незважаючи на те, що T-Pod здатний розганятися до 85 км/год, Транспортне агентство Швеції дозволило використовувати машину на швидкості до 5 км/год.
Генеральний директор компанії Einride Роберт Фальк впевнений в тому, що отриманий дозвіл на проїзд по дорогах загального користування є першим кроком із залучення великих транспортних компаній до використання автономних вантажівок.
Він повідомив про намір компанії отримати більшу кількість дозволів на переміщення з можливістю подальшого розширення діяльності в США.
За словами Фалька, американський автомобільний ринок є еталонним, тому компанія має намір в майбутньому постаратися закріпитися на ньому.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас