Власників квартир в багатоповерхівках Києва звільнили від податку на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власників квартир в багатоповерхівках Києва звільнили від податку на землю

Нерухомість
2518
Депутати Київської міської ради виключили власників квартир в багатоповерхових будинках зі списку платників земельного податку. Відповідне рішення підтримали 83 депутати.
Про це повідомили в прес-службі КМДА.
На думку депутатів, це рішення усуне юридичну невизначеність і зніме соціальну напруженість серед мешканців столиці.
У Київраді також вважають, що торішнє рішення, що зобов’язує мешканців багатоквартирних будинків платити земельний податок на неоформлені ділянки в розмірі 3% нормативно-грошової оцінки, повинно було стимулювати киян робити правовстановлюючі документи на право користування ділянкою.
Однак, як зазначається в повідомленні, українським законодавством досі не визначений механізм передачі земель у власність або постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку. Тому оформити ділянку сьогодні неможливо.
«Таким чином, люди залишилися заручниками ситуації. З одного боку, земля не передана ЖБК та ОСББ у власність або користування, тому що немає законодавчого механізму. А з іншого, відповідно до нашого положення, вони повинні платити 3% нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. Тому сьогодні вкрай важливо врегулювати ситуацію і зняти соціальну напругу», – заявив ініціатор рішення Ігор Опадчій.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас