Укрзалізниця вимагає від держави компенсації за перевезення пасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця вимагає від держави компенсації за перевезення пасажирів

Казна та Політика
859
Укрзалізниця вимагає від держави виплатити їй 7,1 млрд грн компенсації за надані перевізником послуги з перевезення пасажирів. 2,2 млрд з них – це кошти, недоотримані з бюджету в якості оплати за перевезення пільговиків. Решта – гроші, інвестовані компанією за минулі 2 роки в пасажирські перевезення.
Про це з посиланням на слова директора зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики Укрзалізниці Антона Саболевського повідомляє прес-служба перевізника.
«За даними аудованої звітності, в 2018 році збитки компанії від пасажирських перевезень склали понад 12 млрд грн. Разом з тим протягом 2016-2018 рр. товариство направило 4,9 млрд грн капітальних витрат в сектор пасажирських перевезень», – зазначає він, додаючи, що де-факто інвестували в проект корпоративні клієнти Укрзалізниці, яким та надає послуги залізничних вантажоперевезень.
Одним із способів вирішити проблему збитковості пасажирських перевезень Саболевський вважає прийняття нового закону «Про залізничний транспорт», який дасть право УЗ відмовитися від маршрутів, якщо держава не замовляє у компанії таких послуг і не гарантує їх беззбитковості.
«Настав час змінювати парадигму мислення, а державі визначитися: є розвиток залізничних перевезень пасажирів пріоритетом держави чи з цим впораються конкурентні галузі (автомобільний і авіаційний транспорт)», – впевнений Саболевський.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас