США відтермінують введення заборони на бізнес з Huawei на 90 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відтермінують введення заборони на бізнес з Huawei на 90 днів

Світ
205
Міністерство торгівлі США повідомило, що надасть китайській Huawei тимчасовий дозвіл терміном на 90 днів на закупівлю в США сервісів і комплектуючих, необхідних для випуску телекомунікаційного обладнання і забезпечення роботи смартфонів.
Відповідне розпорядження має бути офіційно опубліковано в США в середу.
Раніше США, вказавши на загрозу національній безпеці, прийняли рішення включити Huawei до числа компаній, поставки якій американських технологій та комплектуючих можуть здійснюватися тільки на підставі спеціальних ліцензій.
Слідом за цим Google заявила про намір позбавити китайську компанію доступу до послуг, пов’язаних з підтримкою операційної системи Android, а американські виробники напівпровідників вирішили припинити поставки своєї продукції Huawei. Тепер ці рішення будуть переглянуті.

Довідка Finance.ua:

  • Huawei є другим найбільшим в світі виробником смартфонів, використовуючи в них операційну систему Android від Google, а також найбільшим світовим виробником телекомунікаційного обладнання.
  • При виробництві обладнання Huawei широко використовує американські напівпровідники, вироблені Qualcomm, Intel і Broadcom.
  • Загальний обсяг закупівель китайською компанією комплектуючих в США становить близько $11 млрд на рік.
  • До речі, якщо ви хочете купити новий телефон, але бракує коштів… Зручний сервіс від Finance.ua завжди допоможе вибрати персональний кредит онлайн. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:

Порівняти і замовити кредит онлайн 📱

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас