Китай позбувається держоблігацій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай позбувається держоблігацій США

Світ
3095
За даними Мінфіну США, вкладення КНР в американський держборг наближаються до мінімуму з моменту приходу Дональда Трампа до влади в США, коли Пекін скоротив свій портфель «трежеріс» до мінімального значення з 2010 р.
Так, в березні 2019 р. Китай продав держоблігації США в обсязі $20,5 млрд – найбільш швидкими темпами в місячному вираженні з жовтня 2016 р. У порівнянні з березнем минулого року обсяг китайських інвестицій в боргові зобов’язання США скоротився на $67,2 млрд до $1,12 трлн.
Для Китаю це найнижчий показник з приходу до влади Дональда Трампа, коли в період з грудня 2016 по травень 2017 р. обсяг китайського портфеля трежеріс коливався в межах $1,06-1,08 трлн. Більш низькі значення в порівнянні з цими рівнями спостерігалися в 2010 р.
Влада КНР заявляла про те, що скорочення інвестицій в держоблігації США спричинене необхідністю запобігти надмірному ослабленню юаня.
Деякі експерти раніше попереджали про можливість помітного скорочення вкладень в американський держборг з боку Китаю як у вигляді дій у відповідь на торговельний тиск з боку американської влади, так і в результаті скорочення торговельного дефіциту між США і Китаєм, якого домагається президент Трамп.
Дані прогнози озвучував голова ради директорів BlackRock Лоуренс Фінк. Глава найбільшої інвестиційної компанії в світі попереджав про негативні наслідки подібного сценарію для бюджету США, відзначаючи, що скорочення обсягу попиту на американські боргові папери в подальшому призведе до збільшення процентних ставок по них і вищих відсоткових платежів за держборгом.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас