Вчені розробляють харчові упаковки нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробляють харчові упаковки нового покоління

Фінтех і Картки
527
Вчені-дієтологи з американського Корнельського університету розробляють продуктову упаковку нового покоління, створену для людей зі смартфонами. В першу чергу мова йде про пакети для молока, але в перспективі упаковка зможе використовуватися і для інших продуктів. Головна мета дослідників – вирішити проблему з інформацією про терміни придатності.
Традиційно на упаковках з молоком вказується дата придатності. Найчастіше вона вказує лише на термін збереження максимальної якості, а не дату, коли продукт може зіпсуватися. Але споживачі часто приймають цю дату як показник терміну придатності, а не якості, викидаючи молоко після її настання, хоча в більшості випадків продукт ще не зіпсувався.
Вчені вважають, що всі ці дати вносять неясність, тому в майбутньому вони повинні бути замінені набагато більш прогресивною альтернативою. Одним з розглянутих варіантів є QR-коди, які можуть містити точну дату закінчення терміну придатності та іншу важливу інформацію про молоко, в тому числі ферму, де його отримали, завод, де відбулася обробка і пакування, і інші дані.
Упаковки майбутнього також можуть оснащуватися індикаторами, що відображають температуру молочного продукту, пов’язуючи її вплив на термін придатності. Вся ця інформація буде об’єднуватися для формування актуальної оцінки якості продукту, доступної для споживача через мобільний додаток.
Нова технологія також повинна бути корисною для роздрібних продавців. Вони зможуть використовувати точні відомості, щоб краще розуміти, як довго вони можуть реалізовувати той чи інший продукт, а також динамічно змінювати ціни в залежності від нинішньої якості продуктів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас