Міжбанк: гривня зміцнюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривня зміцнюється

Валюта
1690
У понеділок на валютний ринок істотно впливатимуть два фактори – завершення днів бюджетних платежів у клієнтів і проведення завтра нового аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП.
Найвагомішим з них буде завершення днів бюджетних проплат у бізнесу. Ті з клієнтів, хто не встиг це зробити раніше – вже будуть активно платитися, не особливо зважаючи на котирування міжбанку по валюті в разі браку для цих розрахунків у них власної гривні. Штрафи за несвоєчасний розрахунок з державою настільки серйозні, що ризикувати з компаній ніхто не захоче. Це додасть пропозиції валюти на торгах.
Фактор завтрашнього аукціону теж спрацює, але на особливий приплив валюти цього разу ми б не розраховували. По-перше, сьогодні інавгурація нового президента України, і багато інвесторів захочуть побачити перші кадрові призначення нового глави держави і не будуть особливо поспішати на першому під час його каденції аукціоні. По-друге, частина нерезидентів вже купили облігації в тих межах, які їм дозволяли ліміти на країну і тепер тільки рефінансують ті обсяги обсяги паперів, які погашаються за терміном. Це знижує обсяг “живого” припливу валюти на ринок від розміщення цих ОВДП.
Готівковий ринок поки більше залишиться заручником ситуації на міжбанку і сьогодні вести свою гру буде навряд-чи. Більше того, до вечора неділі котирування продажу долара в обмінниках почали просідати. Це хороший сигнал як для населення, так і бізнесу.
Ми прогнозуємо досить велику активність на ринку за рахунок завершення періоду бюджетних платежів у клієнтів. Обсяг операцій на торгах буде в межах 400-430 млн доларів при укладенні 530-640 угод, а коридор по долару збережеться в межах 26,20-26,35 гривень.
Позиційні війни великих гравців у частині курсових ігор триватимуть. При наявності надлишку долара на міжбанку на торги “анонімно” вийде НБУ зі скупкою долара для поповнення ЗВР, що утримає котирування від істотного просідання нижче рівня в 26,20 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,34 / 26,37
євро – 29,42 / 29,46
російський рубль – 0,407 / 0,408
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас