Траса Київ - Одеса стане частково цементо-бетонною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Траса Київ - Одеса стане частково цементо-бетонною

Казна та Політика
946
“Укравтодор” протягом 2019 року має намір підготувати проектну документацію на капітальний ремонт траси М-05 Київ – Одеса в межах Черкаської області і почне проектування по Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.
Про це повідомив глава “Укравтодору” Славомир Новак.
“Кілька днів тому мені вдалося переконати наших колег з Європейського інвестиційного банку, щоб усе наступне кредитне фінансування, яке ми отримаємо, було направлено саме на дорогу М-05 Київ – Одеса, щоб через кілька років мати повноцінний автобан. Плануємо цю дорогу в межах Черкаської області – в асфальто-бетоні, а в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей – в цементо-бетоні”, – написав Новак в фейсбуці.
У 2019 році на трасі М-05 планують відремонтувати 15 кілометрів проблемної ділянки між Жашковом і Уманню за рахунок Дорожнього фонду і відремонтувати ділянки в Київській області за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій.
Автодорога державного значення М-05 Київ – Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95 Гельсінкі – Київ – Одеса – Димитровград – Алексанруполіс. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б по всій протяжності дороги.
Інтенсивність руху на М-05 становить від 10 до 48,5 тисяч автомобілів на добу в Київській області, в Черкаській області – від 10 до 16 тисяч автомобілів на добу, в Одеській області – від 10 до 40 тисяч автомобілів на добу.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас