Стало відомо, коли Apple випустить власний 5G-модем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Apple випустить власний 5G-модем

Технології&Авто
2123
Apple розробляє свій власний 5G-модем, який буде використовуватися в майбутніх iPhone і iPad.
Однак їй знадобиться ще кілька років на те, щоб створити власний 5G-модем.
Власний 5G-модем буде готовий у Apple не раніше 2025 року.
Нагадаємо, що за останній час компанія з Купертіно найняла декількох фахівців в сфері модемів і мереж п’ятого покоління, в тому числі провідного розробника 5G-модемів Intel. Розробка модему потребує досить багато часу, тож до 2021 року, як повідомлялося раніше, навряд чи у Apple буде готовий власний модем.
Якщо повідомлення джерел вірні, то в найближчі 6 років Apple буде використовувати 5G-модеми Qualcomm, з якою не так давно залагодила всі патентні суперечки, припинила судові тяжби і уклала довгострокову угоду про партнерство і ліцензування чіпів. І майже відразу після оголошення про угоду Apple і Qualcomm компанія Intel оголосила про припинення розробки 5G-модемів, хоча раніше планувалося, що саме вона забезпечить майбутні iPhone і iPad модемами з підтримкою мереж п’ятого покоління.
Intel, схоже, планує виставити свій модемний підрозділ на продаж. The Information опублікував заяву Intel: «У нас є технологія 5G-модемів світового класу, якою володіють далеко не всі компанії, в плані інтелектуальної власності та досвіду. Ось чому багато компаній проявили інтерес до придбання наших активів, пов’язаних зі стільниковими модемами ще з моменту нещодавнього оголошення про те, що ми оцінюємо можливості для реалізації створеної нами інтелектуальної власності».
Apple сама зацікавлена ​​в купівліі активів Intel. Якщо Apple дійсно укладе угоду з Intel, то вона зможе використовувати напрацювання Intel і завдяки їм прискорити розробку власного 5G-модему.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас