Китайські компанії лідирують у гонці 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські компанії лідирують у гонці 5G

Технології&Авто
367
Останній звіт IPlytics вказує на те, що китайські компанії зайняли лідируючу позицію в патентній гонці в сфері 5G.
Перше місце за кількістю оформлених патентів утримує Huawei.
Розробники з Піднебесної лідирують у списку найбільших патентних заявок Standards Essential Patents (SEP) в сфері 5G за підсумками квітня 2019 року. Частка заявок на оформлення патентів китайськими компаніями становить 34% від загального обсягу. Huawei посідає перше місце в цьому списку, маючи на своєму рахунку 15% патентів.
5G SEP – це важливі патенти, які розробники будуть використовувати при впровадженні стандартизованих рішень у процесі побудови мереж зв’язку п’ятого покоління. У першій десятці компаній, які оформили найбільшу кількість патентів в цьому напрямку, відразу три китайські виробники. Крім Huawei, що займає перший рядок списку, великою кількістю патентів відзначилися ZTE Corp. (п’яте місце) і Китайська академія телекомунікаційних технологій (9 місце).
На відміну від попередніх поколінь технологій стільникового зв’язку, стандарт 5G буде робити істотний вплив на багато галузевих напрямків, стимулюючи появу нових продуктів, послуг та сервісів.
У звіті йдеться про те, що однією з перших галузей, яка відчує на собі вплив 5G, стане автомобільна промисловість. Через те, що 5G-технології об’єднують різні промислові напрямки, число патентних заявок, пов’язаних з мережами зв’язку п’ятого покоління, різко зросло по всьому світу, досягнувши до кінця квітня позначки в 60 000 одиниць.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас