Міжбанк: момент істини для курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: момент істини для курсу

Валюта
6412
У середу на валютному ринку настає момент істини. Або вчорашній стрибок курсу і наступні валютні гойдалки – чисто спекулятивне розгойдування ринку нерезидентами з метою підняти котирування перед розрахунками за гривневі ОВДП (аукціон Мінфіну України відбувся вчора. Розрахунки за ним – сьогодні), або – курсове “дно” по долару вже було досягнуто в понеділок (на вечір 13 травня 26,12/26,15 гривень за долар) і тепер курс починає фазу зростання і нової корекції.
Проти нацвалюти вчора спрацювала і низка суб’єктивних факторів і просто технічних накладок. Був програмний збій в одній з торгових систем міжбанку, що “зв’язало” руки багатьом дилерам під час сесії. Спрацював і вічний страх українських компаній щодо зростання курсу – частина з клієнтів “занервували”, що і позначилося на поведінці котирувань. Істотно пожвавилися і спекулянти, які почали гру “на підвищення”.
Наша думка – йде розігрів ринку як з боку нерезидентів, яким треба сьогодні розрахуватися за куплені ОВДП, так і з боку експортерів – у клієнтів починається період бюджетних проплат, і на це потрібна гривня.
Що буде впливати на курс сьогодні:
1) Розрахунки за ОВДП, продані вчора на аукціоні Мінфіну України. Це додасть пропозиції на міжбанку, але іноземці будуть намагатися скористатися ситуацією і продаватися “задорого”;
2) Дії великих спекулянтів, а також експортерів і імпортерів в частині фінансування своєї господарської діяльності. Частина великих імпортерів вчора стали підкуповуватися валютою на побоюваннях її подальшого зростання, а експортери і спекулянти з радістю це підхопили і почали піднімати котирування;
З огляду на невизначеність ринку і його деяку розгубленість після вчорашніх валютних ралі – Мінфін прогнозує на сьогодні більш широкий коридор по долару в межах 26,25-26,45 гривень за активними спекулятивними спробами покачати курс.
Курс долара на Міжбанку – графік:

Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,28 / 26,32
євро – 29,45 / 29,50
російський рубль – 0,403 / 0,404
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас