Україна і РФ обговорили компенсацію за брудну нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і РФ обговорили компенсацію за брудну нафту

Енергетика
605
Компанії Укртранснафта і Транснафта обговорили компенсацію в результаті ситуації, що склалася з потраплянням забрудненої нафти в трубопровід Дружба.
Про це повідомили в прес-службі української компанії.
“14 травня в рамках шостого засідання Міжнародної асоціації транспортувальників нафти в Братиславі російська Транснєфть, угорська Група MOL, словацька Transpetrol і Укртранснафта розглянули питання компенсації додаткових витрат на проведення нестандартних робіт, пов’язаних з витісненням некондиційної нафти з нафтопроводу Дружба”, – йдеться в повідомленні.
Як відзначили в українській компанії, сторони погоджують додатковий договір до чинної угоди, згідно з яким буде відбуватися розрахунок, а також будуть визначатися терміни і умови компенсації додаткових витрат Укртранснафти.
“Зараз компанія звільнила одну нитку нафтопроводу Дружба від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит по українській ділянці нафтопроводу”, – додали в компанії.
У Укртранснафті відзначили, що повне прокачування некондиційної нафти з території України до Угорщини і Словаччини може зайняти від чотирьох до шести місяців. Це буде залежати від концентрації хлорорганічніх з’єднань в залишках сировини.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас