"Укрзалізниця" достроково погасила півмільярда кредиту "Ощадбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" достроково погасила півмільярда кредиту "Ощадбанку"

Фондовий ринок
165
Акціонерна компанія “Укрзалізниця” здійснила дострокове і повне погашення першої частини бридж-кредиту державного “Ощадбанку” в розмірі 500 мільйонів гривень.
Як повідомили в прес-службі “Укрзалізниці” з посиланням на голову правління компанії Євгена Кравцова, дострокова виплата була здійснена завдяки поліпшенню операційної ефективності.
“Виплати “Ощадбанку” здійснено “Укрзалізницею” без додаткового залучення кредитних ресурсів, достроково і в повному обсязі. Це стало можливим завдяки поліпшенню операційної ефективності і максимально раціонального використання наявних ресурсів. Це є продовженням нашої послідовної політики, коли в період 2017-2019 років кредитний портфель “Укрзалізниці” було зменшено на 9,4 мільярда гривень”, – цитує прес-служба Кравцова.
У повідомленні з посиланням на голову правління “Укрзалізниці” зазначається, що своєчасне і належне виконання фінансових зобов’язань є принциповою позицією “Укрзалізниці” і характеризує компанію як надійного партнера.
Кравцов нагадав, що бридж-кредит “Ощадбанку” так само, як і фінансування Державного агентства інфраструктурних проектів України, були залучені компанією в березні 2019 року в національній та іноземній валютах для рефінансування частини заборгованості за єврооблігаціями, що додатково знизило потенційні ризики отримання збитків від курсових різниць .
Кравцов також повідомив, що надходження компанії в 2018 році були збільшені на 13% в порівнянні з 2017 роком, а чистий прибуток зріс на 78%, незважаючи на зростання ринкової вартості основних складових операційних витрат.
“Ліквідність компанії залишається на стабільному рівні, що додає впевненості інвесторам у виконанні “Укрзалізницею” своїх фінансових зобов’язань”, – підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас