Сьомий банк добровільно припинив свою діяльність в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьомий банк добровільно припинив свою діяльність в Україні

Фондовий ринок
4326
Національний банк України (НБУ) відкликав банківську ліцензію у Вернум Банку (Київ).
Як говориться в повідомленні НБУ на сайті, відповідне рішення ухвалило правління Нацбанку 14 травня.
“Єдиний акціонер АТ “Вернум Банк” ухвалив рішення про припинення цим банком банківської діяльності без ліквідації юридичної особи”, – йдеться в повідомленні.
Вернум Банк – сьомий банк, який припинив банківську діяльність за власною ініціативою без ліквідації юридичної особи. Раніше НБУ відкликав ліцензії у БМ Банку, Діві Банку, банку “Фінансовий партнер”, Апекс-Банку, Промислово-фінансового банку і Кредит Оптима Банку.
Процедура припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи стала можливою завдяки ухваленню в березні 2017 року закону України “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків”.
Причиною для відкликання банківської ліцензії є узгодження банками з НБУ плану припинення і повне виконання зобов’язань, пов’язаних із здійсненням банківської діяльності.
Вернум Банк заснований в 2009 році. Станом на 1 січня 2019 року його єдиним власником через ТОВ “Люкс-Інфо” є Наталія Ігнатченко.
Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 квітня 2019 року Вернум Банк посідав 75-е місце (278,651 млн грн) серед 77 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас