АМКУ оштрафував ОККО, WOG та SOCAR на 77 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував ОККО, WOG та SOCAR на 77 млн грн

Енергетика
672
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував мережі ОККО, WOG та SOCAR на 77 млн ​​грн за антиконкурентні узгоджені дії на ринку світлих нафтопродуктів, зокрема, за схожі дії протягом 2017 року, повідомив голова комітету Юрій Терентьєв на сторінці в соцмережі Facebook.
“Сьогодні, 14 травня 2019 року, АМКУ ухвалив рішення за результатом розслідування справи про вчинення антиконкурентних узгоджених дій компаніями WOG, ОККО і SOCAR (ч. 3 ст. 6 закону “Про захист економічної конкуренції” – вчинення подібних дій протягом 2017 року). На відповідачів накладено штрафні санкції в загальному розмірі понад 77 млн ​​грн , – написав він.
Ю.Терентьєв також додав, що після ухвалення комітетом в листопаді 2016 року рішення про накладення штрафу на низку нафтотрейдерів (на загальну суму 204 млн грн) на ринку нафтопродуктів спостерігається більш інтенсивна цінова конкуренція.
“Більше не маємо ситуації, коли половина ринку тримає одну штучно завищену ціну, яку “визначали” так звані лідери ринку. Рішення 2016 року щодо трьох відповідачів з шести було підтримано всіма ланками судової системи. Процеси щодо трьох інших відповідачів, які, до речі, є відповідачами в сьогоднішньому рішенні, все ще тривають.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас